P%C4%B0LER%20PZN%20(5-25-0)%20 %205Zn

PİLER PZN (5-25-0) + 5Zn

PİLER PZN (5-25-0) + 5Zn

PİLER PZN (5-25-0) + 5Zn

PİLER PZN (5-25-0) + 5Zn

PİLER PZN (5-25-0) + 5Zn

(5-25-0) + 5 Zn

          NP GÜBRE ÇÖZELTİSİ

 

KULLANILDIĞI BİTKİLER ve DOZLARI      

 

 

BİTKİ ÇEŞİDİ

 

UYGULAMA ŞEKLİ

 

UYGULAMA DOZU

(TOPRAKTAN veya YAPRAKTAN)

 

NARENCİYE

 

İlkbahar ve sonbaharda vegetasyon gelişimi süresince

 

100 ml / 100 lt su

MEYVE AĞAÇLARINDA

 

 

İlkbahar ve yaz başlangıç döneminde vegetasyon gelişim süresince

 

120 ml / 100 lt su

 

DOMATES

 

Vegetasyon gelişim süresince

 

100 ml / da

 

BİBER,PATLICAN

 

Vegetasyon gelişim süresince

 

80 ml / da

MARUL,

KARNABAHAR vs.

 

Vegetasyon gelişim süresince

 

60 ml / da

SERT KABUKLU MEYVELER (Fındık,Antep fıstığı vs.)

 

İlkbahar döneminde vegetasyon gelişim süresince

 

100 ml / 100 lt su

 

SÜS BİTKİLERİ

 

Vegetasyon gelişim süresince

 

100 ml / da

 

 

GARANTİ EDİLEN İÇERİK           %w/w:

Toplam Azot (N)                                                                                           % 5                                                                                      Amonyum Azotu  (NH4-N )                                                                % 5 

Suda çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5)                                             % 25                                                                       Suda çözünür Çinko (Zn)                                                                     % 5                                                                      

 

ÇİNKO NOKSANLIĞI NEDENLERİ :

 

1-Topraklarda çinko miktarı çoğu kez küçük düzeydedir. Özellikle yüksek pH'a sahip ve kireç miktarı yüksek olan topraklarda çinko oldukça düşük miktarlarda bulunur ve bunun neticesinde de bu gibi topraklarda yetişen bitkilerde çinko noksanlığı görülür.

2-Yıkanmış, asidik topraklarda da bitkiye yarayışlı çinko miktarı oldukça düşüktür. Aynı şekilde bu tip topraklarda yetişen bitkiler de çinko noksanlığı çekerler.

3-Fazla miktarda fosforlu gübrelemenin de çinko noksanlığı yarattığı bilinmektedir. Yüksek fosfat konsantrasyonu bitkide metabolik bozukluk yaratarak çinko noksanlığına sebep olmaktadır. Diğer bir ifade ile yüksek fosfat konsantrasyonu çinkonun fizyoloji yarayışlılığını etkilemektedir.

4-Toprağa fazla miktarda organik gübre uygulanmasının ardından bitkilerde çinko noksanlığı görülebilir. Bunun nedeni organik maddenin çinkoyu bağlayarak bitki köklerince alınmasını güçleştirmesidir.

5-Toprağın ıslaklık nedeniyle veya ağır tekstürlu olması nedeniyle yetersiz havalanması, düşük sıcaklık, su yetersizliği gibi faktörler de çinkonun hareket kabiliyetini olumsuz etkileyerek, çinko noksanlığı yaratırlar.

6- Bitkilerde çinko noksanlığı belirtileri yapraklarda damarlar arasında kloroz şeklinde ortaya çıkar. Yapraklarda damarlar yeşil kalırken, damarlar arasında renk açık yeşil, sarı ve hatta beyaza döner. Çinkonun bitki bünyesinde hareket kabiliyeti iyi olmadığından, noksanlık halinde yaşlı yapraklardan yeni oluşan yapraklara çinko taşınamaz. Bu nedenle de noksanlık belirtileri genç yapraklarda kendini belli eder.

 

Bitkilerde çinko noksanlığının tedavi edilmemesi durumunda bitkiler bundan büyük zarar görürler.

AMBALAJ ŞEKLİ:

Müşteri talebi doğrultusunda belirlenir.

PİLER PZN (5-25-0) + 5 Zn, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün   03.02.2014 tarih ve 19714 sayılı tescil belgesini haizdir.